Najava: Projekcija BeFem filmova na Likovnoj koloniji

Događaji,

Befem i Fondacija za mlade Obrenovca vas pozivaju na projekciju filmova iz serijala Heroina iz kraja produkcije BeFem, nakon čega će se održati razgovor sa autorkama filma.


Kroz serijal kratkih dokumentarnih filmova “Heroina iz kraja”, BeFem medijska produkcija predstavlja žene, aktivistkinje, koje rade važne stvari u svojoj sredini, a kojima je bitno to što su i feministkinje. One deluju i inspirišu mnogo više izvan sredine u kojoj se nalaze i zato smo odlučile da ih predstavimo u ovom serijalu.Projekcija i diskusija se odvijaju kao večernju kulturni program u okviru Likovne kolonije Obrenovac, u utorak 17. avgusta u periodu od 19h do 20h. Lokacija: Arboretum, Obrenovac

Heroina iz kraja: Jelena Štulić 7:06’

Jelena Štulić jedna je od mnogih koje su kao devojčice morale da se izbore na sportskom terenu za svoje mesto među dečacima. Nisu joj dali da igra sa njima, a ona im je rekla da će kada se vrati igrati u reprezentaciji. Vratila se i ispunila obećanje, ali nije zaboravila ni svoju lokalnu zajednicu. Postala je aktivistkinja i pokrenula neke dobre stvari za svoje sugrađane.

Heroina iz kraja: Lana Nikolić 7:20’

Lana Nikolić svojim aktivizmom i novinarskim pričama na Radiju 202 pokreće važna pitanja i tera nas da potražimo što bolje odgovore. Ova epizoda predstavlja nam Lanu kroz ličnu priču o počecima u feminizmu. Kakva je snaga društvenih mreža u aktivizmu, kako je priča o kontraceptivnoj piluli povezana sa njenim razmišljanjem o sebi kao ženi i kako doživljavamo seksualnost žena sa hendikepom, samo su delić Laninog svakodnevnog brisanja granica i doprinosa zajednici.

Heroina iz kraja: Tanja Kalinić 9:53’

Tanja Kalinić je uprkos multiple sklerozi postala državna rekorderka u benchpress-u u kategoriji veteranki. Njen životni moto je – strong is new sexy!