BeFem 2011

BeFem Festival 2011

BeFem, festival feminističke kulture i akcije, promoviše ideje i politike feminizma. Festival nastaje kao potvrda kontinuiteta feminističkog delovanja na ovim prostorima, ali istovremeno otvara nova polja akcije kroz dijalog i inicijative feministkinja sa različitom istorijom.


Proizvodnja feminističkih znanja i politika stvara resurse za tehnologije otpora patrijarhalnim centrima moći. BeFem 2011 nam donosi mnoštvo glasova i tela koja će pokazati da li i na koji način različite feminističke intervencije u javnom prostoru i zajednici menjaju stvarnost i prave pukotine u sistemima koji se iznova re/tradicionalizuju.

BeFem 2011 je nastao kao rezultat solidarnosti, rada i zajedničkih emancipatorskih praksi između aktivistkinja, teoretičarki, umetnica iz Srbije, Švedske i regiona, a podržan je od strane Švedskog instituta, u okviru Creative Force programa. Treći po redu BeFem sadrži diskusione forume, radionice, žensko filmsko, književno, likovno stvaralaštvo, performanse, pozorišne monodrame, DJ performanse, eksperimentalne zvuke.

Ove godine festival se održava 3. i 4. decembra u KC Grad, Braće Krsmanović 4.


Program


Izvođačice