aktivna žena

Publikacija: Aktivna žena – ključ promene u zajednici

Aktivna žena,

U sklopu projekta Zelena feministička transferzala imale smo priliku da obiđemo zajednice širom Srbije, od Bezdana do Brodareva. Za ovih osam meseci rada na terenu sa inicijativama razvile smo nova savezništva, nova prijateljstva i nove perspektive koje nam, u zajedništvu sa starim saradnicama, daju snagu i vetar u leđa da nastavimo da gradimo žensku transferzalu na čijem uspostavljanu BeFem radi već dugi niz godina.

Sve žene koje smo upoznale i sa kojima smo razgovarale, svaka na svoj način i u svom polju delovanja, probudile su i pokrenule svoje uspavane zajednice ka ciljevima za koje se, možda, mislilo i da su nedostižni. Njihovi uspesi dokazuju da su žene neophodan ključ promene u svakoj zajednici.

Ono što je zajedničko za sve žene i inicijative sa kojima je BeFem radio jeste strast, posvećenost, neprekidno učenje, nepresušna energija, upornost i stalna borba uprkos svim preprekama koje su posebno istaknute u malim gradskim i seoskim sredinama.

Ovim dokumentom želele smo da zabeležimo rad i borbu ovih žena njihovim
rečima onako kako smo ih mi čule, sa ciljem da žene približimo jedne drugima,
prenesemo njihova iskustva i tako, možda, omogućimo nekim novim idejama da
zažive.

Dokument je dostupan na linku, a predstavlja svojevrsni nastavak prethodnom vodiču NOVE ZELENE POLITIKE: HRONIKA RADA ŽENA NA SELU.

Evropska unija i Nacionalna koalicija za decentralizaciju zajedno podržavaju našu akciju/projekat/događaj kao deo projekta Lokalni poziv za EU. Pomogli su nam da promenimo naše mesto nabolje dok smo konkretnu podršku dobili preko platforme promeni.rs.