Izloćba marija erdelji jedina moja

Najava izložbe: Jedina Moja

Događaji,

Još jedna važna izložba fotografija koju smo podržale – Jedina moja, tematizuje nasilje nad ženama i femicid u Srbiji, biće otvorena 15. novembra u 19h, a trajaće do 4. decembra u Galeriji Forma u Ilije Ognjanovića 3 u Novom Sadu.

Autorka izložbe Marija Erdelji – master diplomirana likovna umetnica je rođena 17. aprila 1989.godine u Novom Sadu. Upisala i završila Akademiju umetnosti u Novom Sadu, smer: fotografija, u klasi prof.Ivane Tomanović. Izdala je knjigu fotografija predstave “Naši Dani” Radoslava Milenkovića u izdanju Proces teatra, februar 2018. godine. Predstavlja je svoju zemlju na projektu: Together along Belt and Road – International Photographers Shenyang Trip – CRI Online – media house u Kini 2019. godine. Član je UPIDIV-a od 2019. (Udruženje likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Vojvodine), kao i član Udruženja Novinara Srbije od 2021. godine. Zaposlena je kao fotograf u Pokrajinskom zavodu za zaštitu spomenika kulture.

Ostvarila je saradnje sa internacionalnim magazinima:

 DOCU Magazine, Finska 2021.

 UPS (Umetnost pre svega), Srbija 2021.

 Makedonska Videlina, Srbija 2021.

 New JOURNALIST Magazine, Velika Britanija 2020.

 ATLAS Magazine, Nemačka 2019.

 Vojvođanski magazin, Srbija 2018.

 Deutsche Welle, Srbija 2017.

Od 2015. godine je honorarni saradnik kao fotoreporter u Omladinskim novinama „Clich, Clich BOOM”. Radila je kao fotoreporter u Pokrajinskoj vladi od 2018. godine do 2022. godine. Sa svojim fotografijama je učestvovala na više od 60 grupnih i 9 samostalnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Bila je polaznik na raznim radionicama i obukama: World press Photo, Masterclass NOOR iz oblasti dokumentarne fotografije, Media Development – Deutsche Welle Akademie (training), Radionica za medije – Nacionalni konvent o Evropskoj uniji i EU za tebe.Višestruko je nagrađivana za svoj rad, te je 2022. godine dobila nacionalnu nagradu za etičko izveštavanje o siromaštvu „Refleksija“, u kategoriji – fotografija. Dobitnica je i priznanja za projekat od važnosti „Živimo zajedno“ i za doprinos u društvu – Koracima Mileve Marić, 2020 godine.