osmi mart bring the noize

Najava: Bring The Noize – BeFem dodela priznanja za feminističke inicijative u 2020. godini

Događaji,

Prošlogodišnji Bring the Noize održao se 8. marta 2020. godine, kada smo se, ne sluteći šta nas čeka tokom godine, poslednji put okupile uživo da proslavimo Osmi mart i da napravimo retrospektivu feminističkih akcija i slavimo inicijative koje su obeležile prethodnu godinu.

Ove godine, okupićemo se u virtuelnom prostoru, na Fejsbuk stranici Befema, kako bismo se podsetile koje su to važne feminističke stvari koje su se desile u 2020. godini, a koje možda nismo mogle da ispratimo dok smo se borile da zadržimo poslove, sačuvamo živote i zdravlje sebe i svojih bližnjih. Zato nam je ovaj Osmi mart posebno važan, da budemo zajedno, za svojim kompjuterima ili telefonima dok pratimo Bring the Noize, da slavimo sestrinstvo i zajedništvo. Da slavimo Međunarodni dan žena, dan kada su feministkinje i saborci na ulici i glasno govore, slaveći žensku borbu i otpor, kada promišljaju i pokazuju solidarnost sa različitim ženama jer ovaj datum predstavlja simbol političke borbe koja preispituje i dekonstruiše marginalizaciju žena, seksizam i homofobiju u izmenjenom kontekstu neoliberalnog kapitalizma.


Budite sa nama u noći u gde ćemo zajedno slaviti pobede koje smo uspele da izborimo u ovoj teškoj godini. Podsetićemo se sjajnih feminističkih akcija, kolektiva i pojedinki iz prethodne godine, koje su nam pokazale kako zajedno i samo solidarno možemo započeti promenu i biti deo pravednijeg i boljeg sveta. Pripremile smo vam i muzički intermeco – ženski romski sastav Pretty Loud, kao i nastup Lady K sa specijalnom gošćom. Ove godine nismo u mogućnosti, kao i svake, da vas uživo poslužimo šampanjcem i kolačima, pa ćemo vas zamoliti da ovog 8. marta od 20h, dok gledate program Bring the Noize na našoj Fejsbuk stranici, sami izaberete piće po izboru i nazdravite sa nama za nove ženske pobede i glasove koji donose buku.

Osmi mart je najbolje provesti u društvu, pa vas pozivamo da podelite poziv za događaj sa onima koje biste inače pozvali.

Živele i živeli i – Bring the Noize!

Dizajn: Ksenija Pantelić

Događaj podržali:

Global Fund for Women, U.S. Embassy Belgrade, Embassy of the Netherlands in Serbia and in Montenegro, Oak Foundation i Rekonstrukcija Ženski fond .