A sada nešto sasvim drugačije! Podcast: TNT BeFem Talks

Podkast je novo polje komunikacija i dijaloga, te je važno da feministkinje, medijske teoretičarke i aktivistkinje osvajaju ovaj prostor kao novi instrument feminističke borbe.

Tanja Kalinic i Tina Piskulidis, uz tehničku podršku Nade Kostić i muzičke urednice Sanje Dojkić, kao posebna BeFem jedinica, krenule su u ovu novu medijsku avanturu septembra ove godine.

Šta je osnovna ideja TNT BeFem Talksa? Feministkinjama se često od strane šire okoline spočitava otuđenost od realnih žena, njihovih problema i određeni elitizam. BeFem podkast kroz jednu laganu formu ćaskanja sa prijateljicama, uz dosta smeha, muzike i emocija, pokušava da pokaže da to nije baš tako. Ovim podkastom prikazujemo feminističku svakodnevicu, sve ono što se dešava i čini naše živote van feminističke teorije i aktivizma, a na čiju pojavnost i izbor je svakako uticalo i to ko smo i u šta verujemo. 

Prva sezona uskoro završava, a naredna nas/vas očekuje početkom sledeće godine, uz jedno live međuizdanje o kome će uskoro biti reči na BeFemovim društvenim stranicama. Oni koje/ji nas do sada nisu zapratili, sve epizode T’n’T BeFem Taksa mogu naći na našem profilu na MixCloudu  https://www.mixcloud.com/TNT_BeFemTalks/

logo rainbow

Novi podcast, stare žene, sveže šale! Feminst fun powered by Befem!

Pokretanje podkasta podržali su WACC i US embassy.

“Podcast workshop with Fanna Ndow Norrby and Amie Branne Sey from the Swedish podcast “Raseriet””